Seçici Kurul​

Asil Üyeler

Mahmut Anlar (Mimar)

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi'nde aldığı mimarlık eğitiminin ardından 1991 yılında İstanbul merkezli multidisipliner bir tasarım stüdyosu olan GeoMIM adlı şirketi kurdu. 25 yılı aşkın kariyerinde farklı ölçek ve işlevlerde birçok iç mekan projesi gerçekleştirdi. Projeleriyle eğlence sektörü ve İstanbul gece hayatı mekanlarında bir marka olarak tanınır hale geldi. Anlar, 2013 yılında Tuğçe Rizeli ile birlikte kurmuş olduğu İstanbul merkezli multidisipliner bir tasarım stüdyosu olan Geo_ID aracılığıyla iç mimarinin sınırlarını aşan çalışmalarını sürdürüyor ve farklı tasarım alanlarında uygulamalar gerçekleştiriyor.

Mevce Çıracı (Endüstri Ürünleri Tasarımcısı)

Londra'da Central St. Martins School of Art and Design'da endüstriyel tasarım eğitimini tamamladıktan sonra, tasarımcı Ross Lovegrove'un stüdyosunda 6 yıllık süre içerisinde VitrA Türkiye, Danese Milano, Moroso, Artemide ve Kenzo'nun da aralarında olduğu çeşitli markalar için geliştirilen mobilya, aydınlatma ve ambalaj tasarımı projelerinde çalıştı. 2013’de İstanbul’a dönerek Eren Çıracı ile birlikte FIELDS Mimarlık ve Endüstriyel Tasarım şirketini kurdu ve iç mimarlık, mobilya ve ürün tasarımı alanlarında projeler yürütüyor. İstanbul’da farklı üniversitelerde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak Malzeme ve Üretim dersi veriyor. Mevce, edisyonlu mobilya tasarım markası Ahu’nun ortak kurucusu.

Hakan Demirel (Mimar)

1983’de Malatya’da doğan Hakan Demirel, 2001 yılında Malatya Lisesi’nden mezun oldu ve mesleki eğitimini alacağı Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'ne başladı. Öğrenim hayatı süresince ulusal-uluslararası birçok yarışma ve workshop'a katıldı, çok sayıda ödülün sahibi oldu. 2006 yılında bitirdiği fakültesinde 2007 yılında diploma jüri üyesi olarak yer aldı. 2007-2008 yılları arasında eğitim amaçlı New York’ta bulundu. New York'tan döndükten sonra 2008 yılında Arif Suyabatmaz ile birlikte ortak olarak Suyabatmaz Demirel Mimarlık’ı kurdu. 2011'de “Europe 40 Under 40” ödülünü alarak Avrupa'nın en iyi 40 genç mimarından biri seçildi. 2014 yılında, Türkiye’nin ilk kez katılım gösterdiği Architecture+Design & CERA Ödülleri’nin Türkiye ayağı TSMD, İstanbul SMD ve İzmir SMD’nin katkılarıyla gerçekleşti ve Türkiye'nin en iyi genç mimarı seçilen Demirel, yarışmanın uluslararası ayağında “The Golden Emerging Architects” olarak seçilen 5 mimardan biri oldu. Demirel, aynı zamanda 2012 yılı itibariyle YTÜ Tasarım Stüdyosu'nda yarı zamanlı stüdyo yürütücülüğü yapıyor ve diploma jürilerinde yer alıyor. 2015’de üye olduğu İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nde 2017-2021 yılları arasında dernek yönetim kurulu üyeliği yaptı. Hakan Demirel, 2022 yılında kurduğu Atelier Hakan Demirel bünyesinde mesleki çalışmalarına İstanbul’da devam ediyor.

Eytan Ebeoğlu (TEPTA Aydınlatma Satış Direktörü)

Üsküdar Amerikan Lisesi’ndeki eğitiminin ardından Sabancı Üniversitesi’nden Üretim Sistemleri Mühendisliği lisansını 2007‘de aldı. Dil eğitimi için 2008 yılına dek bir yıl süreyle İtalya’da bulunan Eytan, 2009 yılından beri TEPTA’da çalışıyor ve satış ve proje direktörlüğünü üstleniyor.

Esra Kazmirci (İç Mimar)

1991 yılında Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden mezun olduktan sonra kendi tasarım şirketini kurmadan önce çeşitli deneyimler edindiği Vakko Home'da çalışmış ve dekorasyon dergilerinde dekorasyon editörlüğü yapmıştır. 2012 yılında "Esra Kazmirci Mimarlık"ı kurdu ve halen Arnavutköy'de yer alan ofisinde hizmet vermeye devam ediyor, Türkiye'nin farklı şehirlerinde ve yurt dışında çeşitli projeleri hayata geçiriyor. Özgür ve dinamik bir tasarım anlayışına önem veren Kazmirci, tasarımlarında ilk olarak yarattığı mekanları kullanacak kişinin hayat tarzını ve önceliklerini göz önünde bulunduruyor.

Defne Koz (Endüstri Ürünleri Tasarımcısı)

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesinde'nde başladığı eğitimine 1989 yılında Milano'daki Domus Academy'de Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünde devam etti. Elektronikten mobilyaya, kent mobilyasından aydınlatma sistemlerine kadar geniş bir yelpazede çalışmalarını sürdürüyor. 2013 yılında Elle Deco Uluslararası Tasarım Ödülleri'nde "Yılın Tasarımcısı" ödülünü alan Koz'un tasarımları, Neocon'da Altın Ödül dahil olmak üzere birçok prestijli ödül kazandı. IDA Bronze Award, RedDot Design Award, Innovation Design Award German Design Council gibi önemli ödüllerin yanı sıra, ADI Index Compasso d’Oro ödüllerine aday gösterildi ve pek çok kez EDIDA ve Design Turkey Ödülleri'nde "Best of Category" seçildi. Tasarımları dünya çapında sergilendiği gibi, birçok uluslararası konferans ve seminerde konuşmacı olarak yer aldı. Ayrıca, Akbank’ın Sanat ve Tasarım Danışma Kurulu’nda görev yaptı ve İstanbul Tasarım Bienali’nin kurulunda yer aldı.

Tamer Nakışçı (Endüstri Ürünleri Tasarımcısı)

Lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Endüstriyel Tasarım alanında tamamladı. 2005 yılında, Nokia 888 konseptiyle prestijli Fiat Advanced Design Concept Lab'e davet edilerek ilk ödülünü kazandı. Nakışçı, güçlü bir vizyon ve gelecek merakıyla, fikir, form, duygu, materyal ve teknolojiyi yenilikçi bir tavırla ele alıyor. Endüstriyel tasarımdan interaktif enstelasyonlara kadar uzanan disiplinlerarası çalışmalarında insan, mekân ve obje arasında yeni senaryolar kurguluyor. Bugüne kadar Good Design (2017), Wallpaper* Design (2017), Red Dot Design (2011) ve iF Product Design (2011) gibi birçok uluslararası ödüle layık görüldü. Ayrıca Villa Noailles, Royal Academy of Arts, Art Basel Hong Kong gibi önemli platformlarda sergilerine yer verildi. Avrupa Birliği tarafından 2009 yılında Avrupa’nın Yaratıcı Geleceğini Belirleyecek 100 Genç Yetenek listesine dahil edilen Nakışçı, uluslararası sanat platformu Artsy'e göre tanınması gereken 10 Türk Çağdaş Sanatçı'dan biri olarak kabul ediliyor. 2010 yılında İstanbul merkezli /Nakışçı ve 2015 yılında Londra merkezli Futureisblank markalarını kurdu.

Melda Narmanlı Çimen (Basın Mensubu)

1968 İstanbul doğumlu olan Melda Narmanlı Çimen, orta ve lise öğrenimini İstanbul Alman Lisesi’nde tamamlamıştır. Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü’nden birincilikle mezun olmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi İşletme masterını da birincilikle bitirmiştir. 1994-1997 yılları arasında Boyut Yayın Grubu’nun mimarlık dergilerinde Yazı İşleri ve Reklam Yönetmeni olarak çalıştıktan sonra, 1998 yılında Milliyet Dergi Grubu’nda Maison Française Dergisi Yazı İşleri Müdürü olarak işe başlamıştır. Halen Doğan Burda Dergi’de Maison Française, ELLE Decoration, ELLE, HELLO!, Evim, Bride’s, Ev Bahçe ve İstanbul Life dergilerinin ve bu markalara ait dönemsel yayınların Yayın Direktörlüğü yapmaktadır.

Nevzat Sayın (Mimar)

1954 yılında, Hatay’da doğdu. 1978 yılında, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. 1980 yılına kadar sosyal konutlar üzerine bir yüksek lisans çalışması; 1984’e kadar usta-çırak yöntemiyle okul sonrası mimarlık eğitimi; 1986’ya kadar bilgi/görgü artırma gezileri ile ilgilendi. 1986’da farklı ölçek ve konularda mimarlık hizmeti vermek amacıyla katılımcı bir yönetim ve yürütme anlayışına sahip olan Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri’ni kurdu. Mimarlık kariyeri boyunca yurtiçinde ve dışında çeşitli sergilere katıldı ve ödüller aldı. 2004’te Düşler Düşünceler İşler, 2015’te Bir Yapı Kitabı, 2019’da son on beş senelik üretimini bir araya getirdiği Düşünceler İşler yayımlandı. NSMH çatısında süren mimarlık çalışmalarının yanı sıra, Türkiye’nin farklı mimarlık okullarındaki eğitim çalışmalarının bir uzantısı olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans Programı kurucu üyesi. Mimarlık öğrencileri için yaz okulları, seminerler, jüriler, atölye çalışmaları da mimarlık eğitimi ile ilişkisinin önemli parçaları olmaya devam ediyor. 2000 yılında başladığı ve 2006 yılından bu yana Emre Senan Tasarım Vakfı bünyesinde sürdüğü Yahşibey Mimarlık Çalışmaları (on beş günlük yaz okulu) alternatif bir mimarlık eğitimi olarak dikkat çekiyor. Çalışmalarının önemli bir bölümünü mimarlığa ve sanata dair yazılar, röportajlar, sergiler ve yayınlar oluşturuyor. TRT2’de yayınlanmakta olan MİM adlı mimarlık programını sunuyor.

Tolgahan Tosun (Endüstri Ürünleri Tasarımcısı-ENTA Bşk.)

Ankara’da mimar bir anne ve teknik öğretmen bir babanın ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Tolgahan, küçük yaşta kendi oyuncaklarını kurgulamasıyla tasarıma olan merakını keşfetti. TOBB ETÜ’de Endüstriyel Tasarım üzerine lisans eğitimini tamamladıktan sonra oyun/oyuncak tasarımı, tüketici elektroniği, mobilya tasarımı, mobilite ve savunma sanayi sektörlerinde endüstriyel tasarımcı ve tasarım yöneticisi olarak çalışarak farklı tecrübeler edindi. 2019 yılında TÜBİTAK desteği ile kurduğu elektrikli mikro-mobilite start-up’ında ekip ve proje yöneticiliği yaparken ürünün endüstriyel tasarımında da aktif görev aldı. Aynı yıl, Design Week Turkey'de yılın genç girişimci tasarımcılarından seçildi ve günümüze kadar 15’ten fazla ulusal ve uluslararası tasarım ödülü almaya hak kazandı. Türkiye’de mesleğin gelişimine ve bilinirliğine destek olmak için 2019'da Endüstriyel Tasarımcılar Derneği'ne gönüllü olarak katıldı. Bugün kendi firması Taler Teknoloji ve Tasarım ile yurtdışındaki ürün bazlı teknoloji start-uplarına tasarım ve teknoloji danışmanlığı sunuyor. Yeni tasarım girişimlerini hayata geçirmeye ve 2021 yılından beri ENTA'da sürdürdüğü Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yapmaya da devam ediyor. VR/AR, 3D prototipleme ve yapay zeka gibi yüksek teknolojileri deneyimlemekten keyif alırken doğayla iç içe olabileceği off-road ve kamp gibi hobilerine de zaman ayırıyor.

Murat Türkili (Endüstri Ürünleri Tasarımcısı)

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Endüstriyel Tasarım okurken, Beymen'de tasarım kariyerine adım attı. Kariyerinin erken döneminde tanınmış Academia Genç Yetenek Ödülü'nü kazandıktan sonra, kariyerinin birçok prensipleri tasarım etrafında şekillenen Academia markasını yarattı. Yaratıcı vizyonu ve çok disiplinli yaklaşımıyla, Beymen'in Kreatif Direktörü olarak görev yaparak koleksiyon tasarımından görsel pazarlamaya, mağaza ve sergi tasarımına kadar birçok önemli süreci yönetti. Kariyeri boyunca Academia, Beymen Collection ve Beymen Club gibi birçok tanınmış markanın marka kimliklerini oluşturdu. Türkili, 2021 yılında MT1012 markasını kurdu ve markanın Kreatif Direktörü olarak görev yapıyor.

Özlem Yalım (Endüstri Ürünleri Tasarımcısı, TEPTA Aydınlatma Stratejik Marka Direktörü)

Ankara doğumlu Özlem Yalım, 1995’te ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden mezun oldu. Kurucu ortağı olduğu Kilit Taşı Mimarlık’tan 2001’de ayrılarak İstanbul’a yerleşti. Mekan tasarımından ürün tasarımına, kurumsal kimlikten sergilemeye kadar farklı tasarım alanlarında iş ve proje üretti. Terminal, Addresistanbul, Koleksiyon gibi firmalarda üstlendiği tasarım ve marka direktörlüğü görevlerinden sonra hayalini kurarak projelendirdiği tasarım bienalini İKSV ile 2012‘de hayata geçirdi. Bienal direktörlüğünden 2013’te, İKSV’den de 2014’te ayrılarak profesyonel hayata geri döndü. 2015’ten bu yana TEPTA’da, markanın stratejik konumlaması, uluslararası markalarla ilişkiler, PR-iletişim, dijitalleşme ve pazarlama faaliyetlerinin koordinasyonunu sağlıyor. 2007’de NTV-Türk Mucit yarışması jüri üyeleri arasında bulunan Özlem, TurkishTime tarafından 2011 ve 2012 yıllarında Türkiye’nin en yaratıcı 50 ismi arasında gösterilmişti. İş dışında okumak ve yazmak ile ciddi olarak ilgilenen Özlem, Cumhuriyet Pazar, T24 ve Gazete Pencere’nin ardından halen Gazete Duvar’da her hafta, Pazar günü yaratıcı endüstriler, teknoloji ve kültür hakkında köşe yazıyor.

Danışman Üyeler

Funda Bekişoğlu (İMİB YK üyesi)

Belçika’da dünyaya gelen Bekişoğlu, 1990 yılında ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği’ni bitirdikten sonra İşletme okudu. Mezuniyetinin ardından Koç Holding’de uzun yıllar sistem ve proje yöneticiliği yapan Bekişoğlu, 1998 yılı itibarı ile aile işi olan Turan Bekişoğlu Mermer A.Ş.’de Finans Koordinatörü olarak çalışmaya başladı. 2009 yılında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını üstlendi. Şirketin kurumsallaşma ve yönetim süreçlerinin tanımlanmasına, sistem analizi ve iyileştirilmesi çalışmalarına öncülük etti. Günümüzde Bekişoğlu, Martura Stones Dış Ticaret A.Ş. ve Turan Bekişoğlu Mermer A.Ş.’ nin Yönetim Kurulu Başkanlığını ve 1999 yılında Amerika’da kurulan, rahmetli eşi Turgut Bekişoğlu’nun kurucu ortağı olduğu, Marmiro Stones firmasının Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. Funda Bekişoğlu profesyonel hayatının yanında çeşitli vakıf, sivil toplum kuruluşları ve sosyal sorumluluk projelerinde de yer alarak toplumsal yaşam ve insan gelişimine katkı sağlıyor. İMİB Yönetim Kurulu Üyesi, TÜMMER Yönetim Kurulu Üyesi, TAİDER, ANGİKAD ve farklı organizasyonların üyesi.

Robi Ebeoğlu (TEPTA Aydınlatma Gn. Md.)

1951 yılında İstanbul’da doğan Robi Ebeoğlu, 1970 yılında Robert Kolej’den; 1974 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi’nden 1976 yılında Finans alanında MBA derecesini aldı. 10 yıl süresince dış ticaret yapan uluslararası Bremar firmasında görev yapan Ebeoğlu, takiben American Express Ülke Müdürlüğü’nü üstlendi. 1991 yılında, uluslararası öncü aydınlatma markalarını Türkiye’de temsil eden TEPTA Aydınlatma’yı kurdu ve halen firmanın genel müdürü olarak görev yapıyor.

Celal Abdi Güzer (Mimar-ODTÜ Mimarlık Fakültesi)

1960 yılında Ankara'da doğdu. Mimarlık eğitimini 1982 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde tamamlayan Güzer, CAG Mimarlık Atölyesi'nin kurucusu mimar ve akademisyen. Bir süre İngiliz Hükümeti bursu ile Newcastle Upon Tyne Üniversitesi'nde "Mimarlıkta Eleştiri" üzerine çalışmalar yapan Güzer, aynı konuda ODTÜ'den doktora derecesini aldı. ODTÜ Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcılığı, Bina Bilgisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı, Mimarlar Derneği 1927 Genel Sekreterliği ve Mimarlar Derneği 1927 Başkanlığı görevlerinde bulundu.